Cases

CASE 01: Eqo i Københavns Lufthavne

I Københavns Lufthavne havde vi allerede optimeret den eksisterende opsætning af x-ray scannere og WTMD’s i de 16 security spor bl.a. ved hjælp af automatiske returbakkesystemer. På baggrund af et EU-regulativ i september 2015 valgte lufthavnens at udvide det centrale checksted med højteknologisk udstyr til screening af personer.

Houlberg Instrumentering deltog sammen med to andre leverandører i EU-udbuddet med et operationelt testforløb, hvor eqo portalen viste sig at være det udstyr, som scorede højst på alle områder. Vi vandt udbuddet og hen over sommeren 2015 installerede vores teknikerteam hele 18 eqo security scannere, og gav dermed Københavns Lufthavne den største eqo installation i hele Europa!

„Københavns Lufthavne er tilfreds med at forbedre sikkerheden i vores checkpoints ved installationen af eqo security scanneren. Teknologien gør det muligt for os at overholde de nye EU-regler og forbedrer samtidig oplevelsen for vores passagerer. Eqo security scanneren er tilpasset vores eksisterende checkpoints helt uden problemer, og er derfor en velkommen tilføjelse til lufthavnens infrastruktur og sikkerhed.“

Johnnie Müller, Sikkerhedschef i Københavns Lufthavn.

CASE 02: Mobile trailerscannere til SKAT

SKAT havde behov for nyt og tidssvarende scanningsudstyr med henblik på at afsløre illegalt gods i pakker, kasser, tasker og kufferter til deres indsatsenheder for Told forskellige steder i Danmark. SKAT gik derfor i udbud om levering af både bagagescannere med fast placering samt to mobile bagagescannere på trailere.

Vi deltog i EU-udbuddet og vandt leverancen af to mobile Scan Trailere samt bagagescannere til SKAT’s toldfiltre i de danske lufthavne. De mobile Scan Trailers har det avancerede HIGH SCAN system (?) integreret og er designet til hurtig og fleksibel inspektion af gods, pakker og baggage.

CASE 03: Dual-view udstyr til SAS CARGO

Hos Spirit Air Cargo håndteres luftfragten til og fra terminalerne i Københavns Lufthavne. På baggrund af den skærpede EU-lovgivning havde SAS Cargo behov for dual-view x-ray udstyr til screening af luftfragt, fragt og pallegods.

Houlberg Instrumentering installerede en komplet sammensætning af det avancerede HI-SCAN dual-view udstyr fra Smiths Detection. HI-SCAN er skabt i et moderne, ergonomisk design, der gjorde det lettere for operatøren at identificere farlige eller illegale objekter på skærmen. Dermed fik vi dækket kundens samlede behov for cargo-screening til fulde.

Dual-view funktionaliteten har desuden forkortet inspektionstiden og gjort den samlede screeningen væsentligt mere effektiv.

CASE 04: HI-SCAN 6040C til Japans Ambassade

Ambassader i Danmark ikke er underlagt lovgivning vedr. screening af post eller personer. Men der er alligevel et reelt behov for security screening på ambassader, ligesom i andre offentlige bygninger, hvor flere voldelige episoder har fundet sted de senere år.

På Japans Ambassade valgte de en kombineret security-løsning. Vi opsatte af en metaldetektor dørkarm til screening af våben gemt på personer samt et avanceret x-ray udstyr til screening af tasker, pakker og post.

Også prismæssigt foretog Japans Ambassade et særdeles fornuftigt valg med implementeringen af HI-SCAN 6040C udstyret, som kan screene for våben, eksplosive stoffer, fødevarer og pengesedler. Det gør udstyret velegnet til brug på ambassader, i retsbygninger og fængsler.